Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2007 14:22 - Виктория – новото телевизионно бижу
Автор: play Категория: Забавление   
Прочетен: 5767 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.11.2007 14:36


Виктория – новото телевизионно бижу

Репортерката на bTV е живото олицетворение на издигнатия от Миуча Прада култ към скромността и идеята за класа, демонстрирана със семплост, а не с лустро

КРИСТИНА СТАМБОЛОВА/ ChocoLate, съботното списание на "Монитор"

image

Едва две седмици след като постъпи в bTV, Виктория Петрова стана по-известна от двама министри взети накуп -  заради скандалния  репортаж за „седенките”, който засне в тандем с годеника си Добромир Иванов.

Мнозина са забелязали красотата й още докато водеше уикенд новините по TV 7, други я помнят от началото на кариерата й в телевизия  „Европа”. Същинско бижу за всеки нюзрум, в момента варненката пръска синеок чар в медията на Мърдок. Облича се в черно от главата до петите, любимото й питие е мартини, “с малко лед и много маслини”, сутрин се събужда с Арета Франклин, а вечер заспива, потопена в мирис на ванилия. 

 “Чиста кожа, чиста коса и един пласт спирала” е формулата за красота на тв водещата. И въпреки че елегантността и финесът й изглеждат като вродени, тя твърди, че вкусът се възпитава, точно както и чувството за хумор. Тоалетът, който смята, че я определя най-добре, е черен панталон с ръб в комбинация с черен пуловер. Никога няма да я видите с дълъг маникюр в електрикови цветове, колкото и да е актуално в дадения момент. Като всяка жена, Виктория обожава да се разхожда по магазините, но не из моловете и големите вериги. Обикаля предимно малките бутици и търси уникални неща, с които да избяга от унифициращата конфекция. Вики страни от масовата мода и по друга причина. “Най-противно ми е да видя добре облечени дами, видимо с претенции, да ровят френетично из закачалките, все едно раздават нещо безплатно,” казва тя.

Най-голямата страст на магнетичната брюнетка са бижутата, като колекцията й от обици нараства със всеки изминал ден. Любими са й седефените. Както и висящите, за които е развила цял теория: “Те променят физиономията. Самата обица има характер и привнася към излъчването ти, когато я сложиш.”
Преди няколко седмици Виктория се сдоби и с още едно

бижу, което се носи само на дясната ръка

Всъщност, колегата й от bTV Добромир Иванов й предложи брак още през лятото – навръх рождения й ден на 30 август, в полуразрушeния подлез при Президентството, където се запознали навремето. Пръстенчето от бяло злато и диаманти обаче пристигнало с леко закъснение. А понеже пръстите й са по аристократично тънки, се оказало широко и сега налага да го придържа с две халкички отпред и отзад. “Просто няма по-малък размер”, усмихва се великодушно тя на лекото прегрешение на годеника си.     

Родом от Варна, красавицата не може да се примири с факта, че тук още живее на квартира, която е далеч от представите й за уют. „Но, виж, имам апартамент във Варна, който съм обзавела изцяло в мой стил”, хвали се тя. Сякаш напук на всички, които очакват властелин там да е любимият й черен цвят, тя е обзавела всичко с бяла кожа. Сред находките в хола е ниската масичка, поставена на килим, правен от нейна приятелка и наподобяващ раковина. Всички табуретки и цялата кухнята са изработени по неин проект. Единственото цветно нещо в апартамента са плочките, които са синьо-зелени и напомнят морско дъно. Още не е наредила картини, окачила е единствено две икони. „Може би в бъдеще ще сложа някои от моите”, замисля се Вики, чието основно хоби след филателията е рисуването. Най-много й се отдава прерисуването на модернистични платна. Получават й се доста сполучливи, даже повечето от приятелите й вече са си „изпросили” по някой от шедьоврите. В спалнята ученолюбивата брюнетка, която в момента следва четвърто висше, е наредила част от книгите си. „Много ми харесва идеята за къща с много книги и даже обмислям да превърна приземния етаж в библиотека”.

В свободното си време водещата попива книги от всякакъв жанр. Любими са й историческите и философските, като подминава единствено фантастиката. В търсене на книги е способна да кръстосва софийските улици точно така, както други биха обикаляли за ботуши. Най-често Вики искрено се изумява от съкровищата, които открива в кашоните с книги за по лев-два. „Често си мисля, че хората, които ги продават, не знаят стойността на книгата. Наскоро се сдобих с

том съчинения на Кант за 1 лв

Той отдавна не се издава у нас и тази книга със сигурност струва пъти повече от това. Но явно цената се определя от търсенето”, разсъждава тя.

Когато й остане малко повече свободно време, Виктория пътешества. „Никога не можеш да ме чуеш да казвам, уморих се от път.” Обожава да се разхожда из Родопите, където улавя някакъв неповторим дух. Привлича я много и романтиката на Сицилия и нейните малки павирани улички. „И Рим ми харесва, макар че е огромен, буквално те поглъща”. Въпреки че предпочита да пътува с автомобил, топрепортерката на bTV  още не се решава да си купи свой собствен. „Не се чувствам уверена в шофьорските си способности. Но ако някога си купя, то това ще е СААБ.”

Както разбрахме вече, Виктория не е от жените, които изповядват религията на тоталната шопинг-терапията. Фитнесът, сауната и посещението при фризьора също не са нейното средство за релакс. Тя го е открила в разходките по парковете и ароматерапията. Последната прилага в домашни условия. Вечер, след като се прибере, пали някоя от всевъзможните си ароматни свещи и пръчици и се потапя във ваниловите изпарения.
 

6 от 6

-          Как си пиеш кафето сутрин?

-          В една огромна чаша, която побира около 700 мл и на която пише на английски „чаша за кафе”. Разреждам го с мляко и с парченца шоколад. Ако няма шоколад - със захар, но горчиво не го пия никога.

-          Без какво не излизаш от вас?

-          Без документи, телефон и ключове.

-          Ако можеше да си героиня от приказките, коя би била?

-          Нарния. Тя е принцеса. Малко е лоша, защото е самотна. Има нещо много човешко в една зимна принцеса. Затова ми харесва, не че се оприличавам на нея.

-          Нещата, които не харесваш в себе си?

-          Малко съм избухлива. Всъщност не си харесвам това качество, защото виждам, че не се отразява добре на хората, които обичам. Иначе се чувствам добре в кожата си.

-          Най-ценният съвет за красота, който си получавала от майка си?

-          Винаги ми е повтаряла да спазвам безупречна лична хигиена. Не ме е учила да се гримирам например, но ме е възпитавала във семплост във всяко едно отношение – в прическата, дрехите, поведението.

-          Първото нещо, което забелязваш в един мъж?

-          Винаги гледам хората в очите. Наблюдавам как се смеят очите им.

-          Любимото ти ястие?

-          Пилешки хапки със сметана. Иначе обожавам да се глезя със сладки неща. Обичам всичко сладко без баклава, и най-вече шоколадовите неща.



Тагове:   новото,   бижу,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: play
Категория: Забавление
Прочетен: 397819
Постинги: 61
Коментари: 14
Гласове: 209
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930