Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Статии и интервюта от българското издание на списание Playboy и вестниците "Монитор" и "Телеграф". Написани или подбрани от редактора Георги Неделчев.
Автор: play Категория: Забавление
Прочетен: 396837 Постинги: 61 Коментари: 14
Постинги в блога от Февруари, 2008 г.
11.02.2008 17:15 - Шоуто на Ани

Шоуто на Ани

 

Винаги съм сваляла шапка на Слави. Още не мога да разбера каква е неговата тайна, как издържа толкова дълго да води на живо, казва новинарката и отскоро водеща на “Великолепната шесторка”

 

Текст Петя Бахарова/ ChocoLate

Снимки Бойко Кичуков и личен архив

 

- Ани, как ти се отразява новата роля – водеща на музикално тв шоу?

- Ако трябва да съм откровена, чувствам се уплашена. Тъй като съм свикнала да работя с камери, успявам да си скрия страха. Като всеки човек, хвърлен в нещо съвсем ново и различно, имам притеснения. Така е всеки път преди началото на “Великолепната шесторка”. След като шоуто започне, ми доброто настроението, защото публиката, екипът, са добронамерени, танцуват, ръкопляскат и ми става много приятно.

В момента имам контакт с много хора на живо, а досега съм била защитена от стерилността на студиото.

Започнах да свиквам, но със сигурност трябват месеци и години, за да станеш добър шоумен като Слави Трифонов, например.

Винаги съм сваляла шапка на Слави, ако мога така да се изразя. И още не мога да разбера каква е неговата тайна, как издържа толкова дълго да води наживо в ефир.

 

- Ти също си всяка вечер на живо, водейки bTV Новините…

Така е, но в новините си поставен в точно определени рамки. Имаш постоянен контакт с режисьора, с редактора в слушалката. Те отброяват секундите, нямаш време за импровизация, не мислиш какво се случва около теб.

През тези 8 години, в които водя централната емисия на bTV, съм имала по един час ефир всеки делничен ден. Пак е много като време, но съвсем различно от това като водещ на живо предаване.

Пак ще се върна на Слави. Само си представи каква мобилизация се изисква от него -  на цялото тяло, на всички сетива и съзнание… И същевременно да усеща реакцията на хората около него. Всичко това за мен е изключително ново и не мога да не призная – много интересно.

 

- Въпреки притеснението, водейки “Великолепната шесторка”, разчупваш рутината на досегашната си работа, което е полезно чисто професионално…

- Вече 8 години водя bTV Новините и категорично мога да кажа, че рутината е опасна, както за мен, така и за баничаря, например. Не знам каква е рецептата – дали да си сменяш работата или позицията. По едно време ми се зароди една еретична мисъл. Ако имах силата и възможността, щях да поставям хората от нюзрума на телевизията в различни ситуации. Бих направила някаква въртележка и то не само по ресори, но и при продуцентите, асистентите, режисьорите. Изобщо креативната част трябва постоянно да се променя.

Аз принципно съм изключително консервативна. Трудно ми е да си сменя работното място, хората около себе си, атмосферата изобщо. Имам някакъв режим, строго определен кръг приятели. За да направя такава смела крачка, трябва да се случи нещо изключително в живота ми. Може би тепърва ще предприема промени. Казват, че жените след 40 години много се променяли. Така че, като ударя скоро четиридесетте, ще поискам някаква промяна.

Сега трябва да се съобразявам със ситуацията. Дъщеричката ми Хана е още малка, а синът ми Лазар - във втори клас. Искат си своите грижи и съответно много време.

 

- В течение ли си как екипът на шоуто успя да убеди точно тези певци, политици и известни да участват в “Великолепната шесторка”?

- Не съм много в кухнята на предаването. Но това, което разбрах от екипа е, че много от певците са имали изяви у нас и в чужбина и не са били готови да се разделят с хонорарите си. Ще се радваме обаче на следващи техни участия. При политиците мисля, че се случва същото. Наскоро се случи така, че поканих индиректно един министър, но не се получи. Може би политиците имат някакъв страх да се показват в друга светлина. Трябва обаче да знаят, че от това само ще спечелят.

Тези дни успя да усетя какво всъщност правим с “Великолепната шесторка”. Пътувах до Пазарджик, където се срещнах с две от момчетата – вече младежи на 20-21 години, които първи са изведени от дома в Могилино. Едното от тях е онова момче от филма (“Изоставените деца на България” на Кейт Блюит от ББС –бел.ред.), което простираше, много помагаше и много го биеха. Това момче има вълча уста, не може да говори. Диагнозата му е “тежка умствена изостаналост”, но според мен изобщо не е така. Само за няколко месеца, след напускането на дома, той е станал много по-комуникативен. Живее в защитено жилище с 8 като него и ги обгрижва персонал от 5 души. Сега това момче, което е било отписано от света на нормалните, знае как да си направи кафе, да си сготви, ходи до магазина, взима си касовата бележка и си връща. Той вече е започнал да се развива. Води съвсем смислен живот. Сигурна съм, че ако беше попаднал в по-подходяща среда по-рано, щеше да е развит съвсем нормално.

В този смисъл е многообещаващо, че след всяко издание на “Великолепната шесторка” се увеличава броят на есемесите и съответно на постъпленията. Да не се лъжем, няма да решим генерално проблема, но поне се надявам, да влезем поне в още едни – два дома. Има страшни места в България.

 

- Ти си водеща на “Великолепната шесторка”, а би ли пяла за каузата?

- Не знам какви идеи се въртят в главата на продуцента Магърдич Халваджиян, но ако се наложи да пея – ще го направя. Надявам се зрителите да ми простят, ако съм фалшива.

 

- Присъстваш ли на репетициите на дуетите? Какво се случва зад кулисите?

- Присъствам само на генералната репетиция. Хубаво е, че Ачо Заберски е музикален директор. Той знае кой колко и какво може. Не знам дали участниците са доволни от дуетните си половинки, но ще се наложи да свикнат. Според мен това, че работят за една обща кауза и средствата влизат в обща каса, тушира различията помежду им, ако има такива.

 

- А кой от тях е най-изявеният?

- Тити Папазов, например. При него трябва да си винаги нащрек, защото не знаеш, дали ще се усмихне или ще заплаче от емоция. Но ето, с Марияна Попова са типичен дует, поддържат се един друг.

 

- Как се справя политикът в шесторката – Николай Свинаров?

- Той е перфектен като дисциплина. Изобщо, всяка излизане на един политик от стандартната роля, му носи точки. Това трябва да го знаят хората във властта или съм амбиции към нея. От тях зависи как ще оползотворят тези точки. При Николай Свинаров точките са с положителен знак. Както и за всички останали участници във “Великолепната шесторка”.

 

- През последните 7-8 години си в час с всички новини по света и у нас. Можеш ли генерално да обобщиш, какво се случи в страната ни през този период?

- Случи се преход, който не свършва. Много ми се иска да му видя края. Да заживея нормално, ритмично, планирано. Да знам децата ми утре къде ще учат, как ще живеят. Аз как ще остарявам, къде ще пътувам, дали ще мога да си платя кредитите. Вълнуват ме дребни, житейски неща. И се дразня от неща, които дразнят всички хора. Побъркват ме дупките по пътищата. Звъня на кого ли не и се чувствам абсолютно безсилна, както всички останали хора.

Работя добре доколкото мога. Гледам си децата, плащам си данъците, живея съвсем нормален живот, не взимам нищо повече от това, което ми се полага и правя това, което се изисква от мен като гражданин на тази република. И в същото време живея с още много очаквания и мачти. Изобщо всички сме в един кюп.

 

- Защо ти и изобщо нормалните хора виждат всичко това, а политици не?

- Няма начин да не го виждат те. Нали всеки от тях е дошъл от някъде. И там, в родното им място, сигурно имат роднини, които им казват какво се случва. Е, това е при положение, че успяват да го видят от парламентарните банки, ако изобщо стоят там. Е това, много ме побърква и ме кара да се чувствам безсилна. Как може камерата да показва двама души на кръст в парламентарната зала. Как може, например, премиерът Станишев да говори само пред двама депутати. Ако съм на негово място, ще ударя с папката по банката и ще говоря, когато депутатите дойдат да ме слушат.

Може би пък всички имаме комплекс, че можем сами да променим нещо. Всички сме малко или много виновни. Според мен и политиците осъзнават своята вина, но им е по-лесно да продължават да живеят, както досега. Докато няма отговорност и реално възмездие, нищо няма да се случи.

Върви едно голямо шушукане. Никой на никого не изважда кирливите ризи или ако нещо излезе наяве, то е много нищожно. Така нищо не се променя.

 

- Всяка вечер влизаш в домовете на хората, а ще разкажеш ли какъв е твоят дом, семейството ти?

- То има ли нещо, което не се знае за мен – имам съпруг, две деца, къща, куче. Доскоро имах и папагали, но Хана ги пусна от клетката и те избягаха. Имахме и рибки, които отново дъщеря ми прехрани и те умряха.

Иначе живеем на 20 км извън София в Рударци. Около мен съседите си пасат овцете, има и пуйки. Много съм щастлива там, след като преодолях неприятното усещане от калта, заради лошата инфраструктура и пътища. Мястото е прекрасно, но трафикът натам е буквално кошмарен.

Въпреки всичко, там се чувствам спокойна. Сърцето ми се отвори. Сутрин чувам само шума на реката и птичките. Отварям вратата и децата излизат навън.

 

- Влече ли те градинарството?

- Влече ме. Имам много постижения, но и много загуби. Правила съм всякакви опити – от засаждане на екзотични латиноамерикански растения, до български рози. Дори сама направих каменна пътека. Старата се разпадна, след като си тръгнаха майсторите. Аз я възстанових по рецептата 1 към 3 пясък, цимент и вода. После сместа се забърква като брашно. Правиш ограничители, оглеждаш камъните и редиш. Може пътеката ми да не е много равна, но е здрава.

 

 

6 ОТ 6

 

1. Какво има на нощното ти шкафче?

Свещник, биберонът на Хана, както и плюшеното й агънце. А също и една детска енциклопедия, от която чета на Лазар.

 

2. Каква музика слушаш в колата си?

Напоследък въртя един диск на румънски роми, които пяха на живо на Уембли с Мадона. Името на групата е “Гогол Бордело”.

 

3. Какво четеш?

Последно четох една книга на Маргьорит Йорсенар, с кратки и доста отвлечени разкази. Дадем ми я един приятел Роман. Много ми хареса.

 

4. Имаш ли любима вещ или талисман, която смяташ, че ти носи късмет?

- Чак любима вещ – не. Не съм суеверна. Но вкъщи навсякъде има икони.

 

5. Ако вярваш в прераждането, каква мислиш че си била в предишния си живот?

Вярвам в Господ, а оттам нататък какво има не знам дали е прераждане,  паралелен свят или някаква друга форма. Реалист съм и ми е трудно да повярвам в каквото и да било, но ми е лесно да вярвам в Бог.

 

6. Съвет от майка ти, който те направлява и до днес?

От малка непрекъснато ми втълпяваше, че скромността краси човека. Това ме направи много близка до хората.

Категория: Забавление
Прочетен: 2833 Коментари: 0 Гласове: 0
Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ: 

Трябва ли да повторим края на Виденов? Искам предсрочни избори заради доброто на страната ИВА НИКОЛОВА/ Монитор - Роден на 13 юни 1959 г. в град Банкя
- Завършва ВСШ на МВР (ВИПОНД) със специалност инженер по "Противопожарна техника и безопасност"
- Главен секретар на МВР от 2001 г. до 2005 г.
- Избран за депутат в 40-ото НС от две листи на НДСВ,  но се отказва от мястото в парламента
- Избран за кмет на София през 2005 г., преизбран през 2007 г.
 
image - Г-н Борисов, ГЕРБ беше приета за член на Европейската народна партия (ЕНП). Този факт променя ли ситуацията за десницата в България?
- Промяната в ситуацията дойде още от евроизборите и от местните избори. Това са естествени процеси. Нашите депутати станаха индивидуални членове на ЕНП и работят за ЕНП. Бих казал, че дори и ние с колегата Цветанов не сме очаквали да приемат нашата партия само за 6 месеца в ЕНП - нещо, което се случва за пръв път в Европейския съюз (ЕС). Това показва, че сме работили много добре, но е и огромна отговорност, защото от едната страна са избирателите, а от другата - европейските партньори. Това означава, че просто колегата Цветанов не бива да се прибира в София и всеки ден да обикаля структурите. Кметовете на ГЕРБ, включително и аз, трябва да се раздаваме за градовете си и да покажем, че отговорността, която ни се стовари на главата, се носи трудно, но е в полза на хората. Такъв е изводът, който си направихме в деня на приемането ни в ЕНП.
- Сериозната задача, която ви възложи ЕНП, е да обедините дясното, но конфликтите между лидерите там са всеизвестни. Как ще ги преодолеете?
- Понятието обединител е възможно само в случай, че става дума за партията и за хората, които членуват в нея. Иначе ние се пазим много от вождизма и от лидерството, които се израждат в командирска власт. Но вие знаете, че при всички случаи властта и успехите променят хората. А може би ние с колегата Цветанов и с останалите членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ точно затова сме добър екип, защото имаме възможност да се самоконтролираме и да си казваме нещата откровено, както правим от години наред. Диалогът между нас е много истински, много човешки. Затова трябва да приемем, че обединението е онзи поток от хора, които се вливат в ГЕРБ и в каузата на ГЕРБ, която всъщност е битка с пагубната за държавата тройна коалиция. Така че не бива да говорим за обединители, а за обединени хора. Това по-малко ще дразни и ще свърши повече работа за глобалната ни цел. Не ни трябва такъв лавров венец или такава слава. Като резултат искаме да имаме обединени хора, а който иска, нека вземе палмата на първенството. Аз съм щастлив, че ЕНП посочи партия ГЕРБ като безспорен лидер, около който трябва да се случат много неща.
- Но вие вече направихте изявление, че ще отидете самостоятелно на парламентарните избори. Поръчението на ЕНП няма ли да промени по някакъв начин това ваше решение в посока на коалирането ви с други десни партии?
- Още на пресконференцията след местните избори заявих нещо важно. Радостно е, че преди 2 години се явих сам на избори, а след това се явихме с партия и резултатите бяха по-добри. Това възвръща доверието в политическите партии - нещо, за което всички ние би трябвало да работим. Това се вижда дори и тук - в ЕНП. Ние сме щастливи от това, което се случва, а не търсим лична изява в тези събития. Както се казва, всичко си идва на мястото. Поставяме си все по-големи цели и си ги гоним. Нашите избиратели искат тези, които печелят изборите, да носят отговорност. Те не искат "стари муцуни", както ги наричат, или хора, участвали в предишното управление и навлекли много негативи на десницата, да бъдат вкарвани от нас в качеството ни на ракета-носител. Това ни се поставя като задача и условие на всяко наше събрание. Надявам се останалите колеги в център-дясно да си направят изводите защо в техните партии се е стигнало до този процес. Ние още не сме чули реално имало ли е корупция и кои са били нейните носители в дясно. Лично аз съм гледал предавания, в които г-н Иван Костов е обвинявал Евгений Бакърджиев в най-корупционните схеми. В същото време Бакърджиев, който е бил заместникът на Костов, твърди, че той е най-големият лъжец. Хората чуват тези послания и не знаят кой е прав и кой е излъгал. Тези процеси трябва да отминат, за да може онези, с които ще продължим заедно, да са наясно кой кой е. В противен случай механичното събиране на партии не носи положителен резултат. Хората лесно ще кажат: и вие ще станете като тях, щом сте се събрали с такива хора. Ние вкарахме в листите някои от старите лица на десницата и това веднага ни донесе отлив. В същото време в тези партии има много експерти, хора с положителен опит и ако се намери една разумна балансирана позиция, можем да разговаряме. Излизат и много нови млади лица в старата българска европейска десница и ако те не се закърмват с омраза и негативизъм към нас, ще работят много лесно и безпроблемно с нашите кадри.
- Значи сте категоричен, че въпреки съветите на ЕНП, няма да направите предизборна коалиция?
- Това не е добро за играта. И то не е моя приумица. Дори много пъти, когато сме спорили с колегите, съм смятал, че коалицията може да е по-добър вариант. Но практиката показва, че не е. Освен това ние разчитаме, че ако покажем, че можем да се работи добре като се използват максимално експертите, може би другите десни партии също ще направят така и ще вдигнат резултатите си. И тогава тези близо милион избиратели, които не ходят на избори, вече ще имат за кого да гласуват. Така че оставаме на позицията си да се явим самостоятелно.
- Твърдите, че във всички стари десни партии има добри експерти, но повечето от тях са застрашени да не прекрачат бориерата от 4% на следващите избори. Това не застрашава ли парламентарното преставителство на десницата в България?
- Искам да пожелая на всички успех, да се мобилизират максимално и да не правим категорични изводи и такива коментари още от сега. Това нито е правилно, нито е коректно.
- Да, но социолозите са категорични…
- С цялото си уважение към социолозите винаги съм казвал, че не ги чета. Защото, ако резултатите им са добри, те демобилизират и отпускат хората в случай, че са по-мързеливи. Ако са лоши, подтискат хората и също ги деморализират.
- Дали сте и още едно обещание, на г-жа Уортмън-Куул през декември - да предизвикате предсрочни избори на всяка цена. Как ще стане това?
- Не е на всяка цена. Тук отново има спекулация с думите - в случая с "предсрочни избори". Това означава, че когато едно управление не се справя добре и не върши добро за държавата си, трябва да има нови избори. Това нито е революция, нито е нещо наказуемо, нито е преврат. Когато "Мууди"с" посочва, че икономиката ти по текущата сметка те поставя на последно место в света, когато кредитният ти рейтинг те отпраща на последно място, както по времето на Жан Виденов - най-тежкото време за България в новата ни история, когато Европейската комисия ти пише един реално негативен доклад и спира най-ценното в момента - парите по инфраструктурите, не е нужно да си специалист по избори или някакъв гадател, за да кажеш, че правилното е да има нови избори, да се търси нова управленска програма, нови реакции и отговорности. Тези, които работеха в правителството на Жан Виденов, са и в това правителство и затова рейтингът на този кабинет постепенно се доближава до рейтинга на правителството на Виденов. Трябва ли да стигаме до резултатите в края на управлението на Жан Виденов? Затова говоря за избори най-добронамерено и за разлика от тях не използвам епитетите, които те използват по мой адрес. Смятам, че в Европа трябва да има силна левица, силна десница, силен либерален център, отговорни партии, които се уважават помежду си. Това би било добре и за хората. Нека си спомним какво мразят най-много комунистите. Това е монархията. А монархистите би трябвало да мразят най-много комунистите. Но те са заедно, защото залогът в случая е един - имотите. Затова днес имаме постоянно разцепващо се НДСВ. От другата страна в тази коалиция има една етническа партия, която в смесените райони буквално души другите партии. Затова в тези райони БСП се класира трета и четвърта, а на места напълно изчезва. Значи самата БСП няма изгода от подобна коалиция. Затова искам предсрочни избори - заради доброто на страната, а не заради мен. Като кмет на София аз имам четири години мандат. Виждате как ме приемат навсякъде министри и премиери. Нищо по-различно няма да ми се случи, ако остана на тоя пост, без да ходя на друг, за да бързам чак толкова. Ако ние имаме добър диалог с правителството и то си изпълнява ангажиментите, за нас е по-добре изборите да са редовни. Тогава нашите структури ще укрепнат, кметовете ще постигнат резултати, ще се научат да управляват, общинските ни съветници също са млади и сега се учат. На нас ни трябва една година да укрепнем.
- Значи вие също се нуждаете от още време за подготовка?
- Просто не разбирам, когато се говори за моите лични амбиции. Аз съм удовлетворил всички мои амбиции - мажоритарно съм спечелил всички избори. Какво по-различно има, ако си президент или премиер. Нищо. Ако не бях аз, до ден-днешен щяха да продължат да източват "Кремиковци". Всяка една скандална проверка, която завършва с прокуратура, съд и става обществено достояние, започва от нас. И обратното. Ако е почнала от друго място, като тези на "Червения кръст" и на Държавния резерв, се потулва ваеднага.
- Бихте ли оглавили листа на ГЕРБ?
- Времето ще покаже.
- След думите на Вилфред Мартенс, че очаква ГЕРБ да се превърне в център на следващо дясно правителство, вие подготвяте ли се за премиер?
- Всичко зависи от ситуацията и от това как ще се разберем с нашите партньори. Пак повтарям, че сегашният пост за мен е достатъчно удовлетворителен. За разлика от всички досегашни премиери на България аз съм минал по цялата верига от стъпала. Всички останали са станали премиери директно, на някои, както се казва, това дори им е първият печат в трудовата книжка. Така че нашата схема е ясна - работа и поемане на отговорност на най-трудните места.
- Трудно място ли е премиерското?
- Оказва се, че в момента то е най-лесното, защото мяташ всички проблеми на кметовете. Снегът - на кметовете, боклукът - на кметовете. Само им прибираш парите и казваш: а излишъкът е наш, ние ще го преразпределяме. Два милиарда за един месец. И това ми било прозрачност!
- Каква партия е ГЕРБ - дясна или дясно-центристка?
- Единствената забележка, която ми е направил Ханс-Герт Пьотеринг, след като вече бе станал председател на Европейския парламент, гласеше, че ЕНП е центристко-дясна партия. И ГЕРБ като неин член е точно такава - центриско-дясна партия. Неслучайно тя е най-голямата и разтвря ветрилото от центъра до края й, за да събере всички избиратели от това пространство.
- А възможно ли е това ветрило да се разтвори толкова широко, че да стигне до лявото политическо пространство?
- Резултатите от изборите показват, че 20-30% от левите избиратели в момента гласуват за нас, защото не могат да понесат коалицията с НДСВ и ДПС. Виждате, че знакови имена и членове на БСП като Божидар Димитров излизат и казват: трябва да се върви с Бойко, защото той действа правилно. Именно заради това имаме толкова избиратели. И можем да разтворим ветрилото център-дясно само на база избиратели, а не на база коалиции. Ние се борим за всеки един избирател. Нашите избиратели са активни хора, висшисти, инвеститори, онези, които искат да изкарват пари, които искат да бъдат богати, децата им да учат в чужбина. И ние трябва да пазим техните интереси.
- Каква ще бъде следващата ви стъпка в България вече като член на ЕНП?
- Още утре в 11,00 часа ще направим среща с инициативните комитети на Суходол, за да им предложим една инвестиционна програма, заложена в бюджета. Тя ще се приеме на 28 февруари. Според нея през следващите 2 години в Суходол ще влязат над 40 милиона инвестиции. Това са рамките и нашите ангажименти. И това, че ние ще бъдем контролирани от ЕНП, е изключително важно и доказва, че изпълняваме обещанията, които дадохме на нашите избиратели, че след като влезем в ЕНП, ще бъдем верни на нейните ценности. Затова ще се стараем в условията, в които сме поставени, да дадем максимално добри резултати.
Категория: Забавление
Прочетен: 2209 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: play
Категория: Забавление
Прочетен: 396837
Постинги: 61
Коментари: 14
Гласове: 209
Архив
Календар
«  Февруари, 2008  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829