Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Статии и интервюта от българското издание на списание Playboy и вестниците "Монитор" и "Телеграф". Написани или подбрани от редактора Георги Неделчев.
Автор: play Категория: Забавление
Прочетен: 396843 Постинги: 61 Коментари: 14
Постинги в блога от 02.11.2007 г.

Нико Тупарев, телевизионен продуцент:

Много съм ревнив за “Островът на изкушението” В сексуално зрялото общество повечето хора са необвързани

 

МАЯ МЛАДЕНОВА/

вестник "Телеграф", 3 ноември, събота

 

Това е той:

Най-популярен е като продуцента на “Биг Брадър”

Роден през 1971 г., зодия Скорпион

Завършил е Българо-датския колеж

През 1991 г. създава продуцентската къща “СИА Адвъртайзинг”

Продуцира много тв предавания, сред които “Островът на изкушението”, “Стани богат”, “Сделка или не” и др.

Сгоден за приятелката си Екатерина Попова, шеф на рекламна агенция “Огилви енд Мейда”

 
-    Г-н Тупарев, снощи (б.а. – четвъртък) беше първият епизод на шоуто “Островът на изкушението”. Какво показват рейтингите?

-         В екипа си бяхме направили залози какви ще бъдат, но никой не позна. Резултатите сочат, че хората между 18 и 49 г. са ни гледали почти наравно с концерта на Слави, който бТВ излъчи по същото време. Но така беше и с началото на “ВИП Брадър”, който впоследствие се оказа най-гледаният от всички издания на шоуто.

-         Вярвате ли, че ще минете “Сървайвър” по гледаемост?

-         Те са си завъртели тяхното колело. Има нещо, което съм го установил от миналия сезон на “Биг Брадър”. На мен той ми харесваше повече отколкото “Сървайвър” и на повечето хора, които познавам. Аз се стремя предаването да ни харесва на нас. Неминуемо това значи, че и на хората ще им хареса.

-         Какъв е бюджетът на шоуто? Нова обяви, че е най-скъпият формат у нас.

-         Ние участваме в част от бюджета, иначе бизнесът си е на телевизията. В момента всички телевизии печелят достатъчно много. Проблемът е колко харчиш. Няма телевизия, която да не си избива парите. Просто от едното печелиш повече, от другото – по-малко.

-         Концепцията на “Островът…” не е ли на ръба на морално допустимото? Там отиват обвързани хора, които ще бъдат прелъстявани от други и е много вероятно да се разделят. Преди година-две имаше подобна дискусия за шоуто “Зелена карта”, в което българки трябваше да си избират американски съпрузи, но то така и не беше реализирано.

-         Защо да се разделят двойките? Аз не смятам, че е така. Животът е много кратък и хората не трябва да си губят времето. Човек трябва да се води от това как се чувства по-добре и по-щастлив. Нещата, които се случват, е трябвало да се случат.

-         Имаше ли двойка, която се запази и след шоуто?

-         Да. Статистиката на това предаване е, че около 50% от двойките се запазват. Ние имаме своеобразен рекорд, защото още преди да е почнало предаването едната двойка (Антоанет и Сашо) се раздели.

-         Обявихте, че шоуто е станало по-скоро сапунен сериал.

-         Да, имаше изкусителки, които се влюбиха в обвързаните мъже. И бяха отхвърлени. Имаше разкрития от миналото, които героите не знаеха и там разбраха за тях. Винаги е някакъв пинг-понг. Виждаш какви е направила жена ти и ти самият предприемаш нещо. Например отиваш в бара да страдаш, напиваш се и правиш същата или по-голяма глупост. Имаше хора, които бяха сигурни, че партньорът им ще направи нещо, а той не направи. А го прави другият, защото е бил убеден, че ще се случи и с партньора му.

Има двойка от 34-годишен мъж и 21-годишно момиче. И са заедно от 4 г., когато тя е била на 16-17, а той на 31. Странно е какво правят заедно. Получава се така, че тя не е общувала с хора на нейната възраст. 

-         Говори се, че сте плащали на изкусителите в зависимост от успеха им.

-         Какво да кажа? Не става така. Свалката на острова не е като свалката в заведения. Ти знаеш, че те снимат. В един момент осъзнаваш, че си станал с някого по-близък отколкото с партньора ти, с когото си 3-4 г. Това е драмата, не толкова сексът. Защото има прекрасни семейства, които имат прекрасни отношения и правят секс с други. Те са най-добри приятели и се радват за щастието на партньора си извън себе си. Не че е нормално да е така, но го има.

-         По време на кастингите за изданията на “Биг Брадър” и “Островът…” сте изповядали доста хора. От първия кастинг досега забелязвате ли разлика в манталитета на българина?

-         Външно се променя, изглежда по-западно. Като съм гледал чуждите издания, си казвах: Откъде ще намерим толкова красиви хора? Ние не сме най-красивата нация. Няма интересни типажи, не говоря даже за красиви. Консервативни сме във всичко. Имаме предразсъдъци към странните хора.

За моя изненада обаче се появиха доста интересни типажи. Дойдоха поддържани мъже, метросексуални и т.н. Това, че жените не гледат физиката, да забравим! Ето, подреждаме 10 снимки на мъже– едните са интелигентни, другите богати, третите симпатични. Всички ще изберат красивия. Винаги съм смятал, че мъжете харесват красиви жени, а жените търсят нещо друго. Няма такова нещо! Жените се привличат от красиви мъже.

-         А по отношение на предразсъдъците нещо променило ли се е?

-         Видях доста жени, които казват: Аз съм на 20 и няколко години. Защо да имам гадже? Върви се към по-западния модел, което е ОК. Средната възраст, на която почват да забременяват жените на Запад, е вече над 30. Учиш, правиш кариера и след това мислиш за дете. Тук поредицата не е такава – у нас учиш, после искаш да си поживееш, а като си зрял, почваш да се оглеждаш. Докато едно време още на 20 беше драма, ако няма кой да те вземе.

Сексуално зрялото общество е това, което има повече сингли (необвързани- б.а.) Това е и по-морално. Защото тогава не изневеряваш. Ако всички мъже имаха жени и всички жени – мъже, и непрекъснато правят секс, значи всеки изневерява. Значи няма морал. Когато са свободни, говоря за младите, и правят секс помежду си, няма изневяра. И когато решиш да се ожениш, сядаш си на задника и имаш сериозна връзка. А не нонстоп имаш връзка и нонстоп правиш нещо друго – едното ти е сигурно, а другото – за купон.

-         Вие лично бихте ли участвали в шоу като “Островът…”

-         Моята приятелка ме пита същото. Ако е за “Биг Брадър” – веднага, адски интересно е. Аз съм доста ревнив и няма да се чувствам комфортно в такова предаване. Просто, за разлика от много хора, знам какво човек прави и колко си дава свобода сам, ако не е с другия. И ако тя види твоята свобода, а ти – нейната, и двамата ще сте ядосани.

В отношенията трябва да има свободни територии. Трябва да имаш мъжка компания, в която да си говорите глупости, а тя да има приятелки. Не говоря за секс. А например как леко се бъзикаш с вчерашната случка вкъщи по време на готвене. Ако партньорката ти го чуе, се ядосва, защото правиш своя интерпретация. Същото е да чуеш как тя разказва на приятелките си как си се обличал примерно, няма да ти е приятно. Би ме било страх не от показността, а от това как ще се почувствам.

-         Кога се очаква следващият сезон на “Биг Брадър”?

-         За него имаме жестока идея, но зависи от телевизията. Те трябва да кажат кога ще е, засега се чака през пролетта.

-         Друг голям проект готвите ли?

-         На тв пазара има раздвижване и се отварят нови възможности. Скоро стартира ТВ2, Диема също ще се развива. Но гледам да се въздържам от коментар за всяко предаване, което телевизиите не са обявили официално.

-         Ще участвате ли в реализацията на “Шоуто на Азис”?

-         Оставам всичко да дойде като коментар от телевизията. Идеята за шоу на Азис е достатъчно екстравагантна и то може да стане много различно.

-         Качеството на тв продуктите у нас доближи ли нивото на западното?

-         Не. Но имаме постижения. Сравнението тръгва оттам колко е тв пазарът в България и колко е на Запад. Не мога да цитирам конкретни цифри, но разликата е нещо от сорта – в България пазарът е 100 млн., в Гърция – 600 млн. За 600 млн. можеш да правиш 6 пъти по-скъпи предавания.

Телевизиите в момента са длъжници на аудиторията. Има какво повече да правят за хората, да им предложат по-интересни и скъпи продукти. Ние сме толкова консервативен пазар, че аудиторията е ленива и харесва по-некачествени неща. Тогава телевизиите няма смисъл да правят по-качествени. Но ето –“Биг Брадър” беше успешен и бТВ, както не мислеха да правят риалити, започнаха и те. Колелото е завъртяно.

Категория: Забавление
Прочетен: 3028 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.11.2007 18:50
Търсене

За този блог
Автор: play
Категория: Забавление
Прочетен: 396843
Постинги: 61
Коментари: 14
Гласове: 209
Архив
Календар
«  Ноември, 2007  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930