Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Статии и интервюта от българското издание на списание Playboy и вестниците "Монитор" и "Телеграф". Написани или подбрани от редактора Георги Неделчев.
Автор: play Категория: Забавление
Прочетен: 396774 Постинги: 61 Коментари: 14
Постинги в блога от 14.01.2007 г.
14.01.2007 18:00 - Защо рухна СИВ

Защо рухна СИВ

 

Заради изчерпването на рускините. Днес обаче и българките са на привършване

 
/статия на Валери Найденов в рубриката МЪЖЕТЕ на Playboy #58, януари 2007/

17 години след рухването на Източния блок, време е да кажем каква бе истинската причина. Той рухна поради  твърде екстензивната експлоатация на природните и на женските ресурси на Русия. В един момент се оказа, че и нефтът, и жените не достигат за коренното население. За първото е писано много, но за второто и до днес се мълчи.  Дойде време да го кажем – Съюзът за икономическа взаимопомощ (СИВ) се разпадна поради сексуални причини. Да внимаваме и милата ни татковина да не изчезне поради същото.

 

Спомням си как в консулския отдел на българското посолство две рускини се бяха хванали за косите заради някакъв си Ваня (Иван). Консулът излезе и обясни, че  Ваня се е „разписал“, т. е. оженил се е, за още пет съветски  гражданки. Без да броим тези двете.  На това отгоре си имал съпруга и две дечица в Каспичан. Като чуха за Каспичан, двете си пуснаха косите: „Какой Каспычин? Что йета такое? Он гаварил, что из Гасково!“ „Он ти гаварил, ама ти пък що си му верила?“ - вдигна ръце консулът.

Представете си сега поне 50 000 млади и космати българи по строителните обекти и дърводобива в Тюмен, Сиктивкар, Коми и така нататък. Трудно се живее в мъжко общежитие. Затова първата им работа е да се поогледат, докато успеят да се настанят върху печката до белия задник на някоя Дуня в живописна селска къща.  .

После пращат младоженеца на друг обект, а Дуня маха с кърпичка подир влака и обещава да чака. На новото място нашият човек изкарва стоически цяла седмица в общежитието, докато се нанесе при някой Настя. И така нататък.

Дуня и Настя не бяха лековерни девки, просто това бе вроден инстинкт, създаден от  войните. От 1914 до 1980 година  в Русия  има постоянен остър дефицит на мъже. През 50-те години  съотношението е някъде 3 към 1 в полза на жените. Създаде се устойчив модел на поведение: мъжът е кът, видиш ли го – няма прошка. Особено ако е чужденец. Ако минава с влак, лягай пред влака. И най-вече ако е от България, тъй като за връзки с американци арестуват и пращат в Сибир.

А това са все красиви, руси и бели като мляко жени, с високи скули, сини очи и умопомрачителни бюстове. Кой може да им устои? Е има и чернокоси, но да не се отклоняваме от темата. Важното е, че през 50-те, 60-те, 70-те и дори 80-те години всички български студенти в СССР се връщаха с по някоя руска красавица. Затова днес ни управлява премиер, който е наполовина българин.

 

В един момент обаче съотношението между мъжете и жените в Русия се изравни – не е никак случайно, че това съвпадна с годините на перестройката. Руският мъж изведнъж видя дъното на сексуалния буркан и чак тогава в душата му прозвуча зовът на демокрацията. Но щом режимът се отпусна, жените взеха да налитат без страх на италианци, французи, немци, индийци, японци, либийци, никарагуанци и така нататък. Без да се отказват от българите, разбира се. Тогава нещата загрубяха. Недостигът на мъже не беше толкова страшен – нали има жени, ще раждат. Но липсата на жени не може да се компенсира. Въпреки продължаващите опити, никой мъж още не е успял да забременее...

Ето защо през 1989 г. Горбачов направи това, което нацията искаше - върна Иван в Каспичан и прекрати братската дружба. Оттук нататък и жените, и петролът станаха  с пари. Това не помогна, даже стана по-лошо, защото сега пък рускините хукнаха в небивали количества из целия свят. 

 

Сега пък България взе да остава без момичета. В момента навсякъде в приватизираните компании на високите постове работят чужденци и на всеки един налитат поне по десет кандидатки. И понеже тук пращат предимно смотаняци, те веднага лапват въдицата. Нищо, така им се пада.

Второ, западните държави дават работни визи главно за детегледачки, санитарки и чистачки. И трето, момичетата от по-бедните и неуки социални прослойки хукнаха в чужбина да въртят най-древната професия.  Хич да не се и връщат, само да пращат парите. Така към изтичането на мозъци (brain drain) се прибави и изтичането на дамски задници (booty drain). Случайно ли е, че Европа ни натиска да признаем гей браковете?

Да ви кажа право, скъпи млади читатели, не ви завиждам. Както казваше един руски хуморист, „Аз вече напуснах големия секс. Е, понякога се включвам като играещ треньор“. То утре тук ще останете само треньори, ще взема да изчакам, за да ви видя...

Категория: Забавление
Прочетен: 2191 Коментари: 1 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: play
Категория: Забавление
Прочетен: 396774
Постинги: 61
Коментари: 14
Гласове: 209
Архив
Календар
«  Януари, 2007  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031