Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Статии и интервюта от българското издание на списание Playboy и вестниците "Монитор" и "Телеграф". Написани или подбрани от редактора Георги Неделчев.
Автор: play Категория: Забавление
Прочетен: 396804 Постинги: 61 Коментари: 14
Постинги в блога от Януари, 2007 г.

Красивите българки предпочитат чужденци

   

Родните хубавици вече избират дали да се съблекат за Playboy, Maxim или FHM. Списанията по чужд лиценз свалят дрехите и вдигат нивото с текстове, снимки, дизайн. Плюс това си разменят удари, типично по мъжки 

 

ЦВЕТАНА ЦАРЕВА, списание ТЕМА, 27 януари 2007

 

Вместо да гледат любимия си женски бой в кал, от няколко месеца те водят тиха война в мастило. Утвърденият Playboy, едногодишният Maxim и новороденият FHM се борят за най-трудния читател. Онзи, който предпочита да похарчи излишните си пари за комплект рибарски кукички или за мини боксова круша, вместо за списание.

Мъжът се назландисва, независимо че примамката са секси момичета на корицата и забавни текстове. По-мудно се осъзнава като консуматор, т.е. предпочита да лови риба, да се боксира с показалец и да не прави други излишни движения. Когато обаче посегне към списанието е доста претенциозен.

Развихрилата се конкуренция в сегмента се оказа полезна и за читателите, и за останалите печатни медии. Освен че съблякоха едни от най-красивите българки, мъжките списания вдигнаха летвата с качествени текстове, фотографии и дизайн. Очертаха и тенденция – бъдещето е на  чуждата матрица, не на домораслите марки.

Принадлежността към

 

световно семейство дава самочувствие

 

и повече възможности. “Дори най-мощният български екип е лимитиран в брейнсторминга. Maxim обаче има 25 международни издания. В тях не работят нечовешки гении, най-малкото пък ние сме такива. Но всеки допринася с някаква идея. И ако тя е родена в Англия например, винаги можем да я поискаме. Обратното също е в сила”, обяснява редакционният директор на Maxim Сашо Жеков. “Ключът към успеха е да си адаптивен. Можеш да имаш прекрасна формула, но да се провалиш, ако я пренесеш автоматично”, категоричен е оглавяващият FHM Емил Спахийски.  

Все пак не е ли твърде тясна сергията за маститите Playboy, Maxim и FHM?

“Най-смешно ми е когато някой редактор или издател, или пък музикант или кинаджия, започне да оправдава слабите си резултати с някаква стагнация на пазара или прочие глупости. Абе ти опитай да направиш нещо наистина хубаво - само че да е интересно не само на теб самия и на приятелския ти кръг, пък да видим дали няма да има успех...За целта обаче се изисква яко бачкане и по възможност мирогледът да ти е по-широк от кръгозора. Все трудни неща очевидно”, казва главният редактор на Playboy Георги Неделчев.

Мъжките издания по западен образец се съобразяват с Големия брат, т.е. с чуждия издател. Бъхтат здраво. Правят извънредни издания, пускат DVD-та с голи фотосесии, често удрят освежителна боя на "фасадата".  Гледат и да не падат под тиража, записан в лицензионния им договор.

От своя страна - без да повишават тон - родните редактори са си извоювали да показват повече плът отколкото изданията-бащи. Защото за разлика от американеца или британеца, българинът е облъчен с еротика. Кеф ти безплатното порно по кабеларката, кеф ти софтеротика в рекламата на мастика.

 

Родният Playboy например е “по-гол”

 

отколкото щатският и руският. По разкрепостени от него май са само бразилците и унгарците. Maxim и FHM също свалят повече дрехи от обичайното у нас, но въпреки това трябва да обяснява "защо на мацката не й се вижда всичко". “Какъв е смисълът да покажеш 57% от зърното, а не цялото”, възмути се преди време читател, явно притеснен от зърнена криза в родината. ”Ако една жена е секси и е заснета добре, би могла да е по-приятна за окото, отколкото чисто голата, на която нещо й липсва. Смятаме, че все нещо трябва да остане на въображението. А й се предполага, че читателите ни са виждали гола жена”, твърдят от Maxim и от името на скритите 43 процента.

Да не забравяме също, че мъжките издания са женски. Над 50 на сто от купувачите им са от нежния пол. Издателите изтъкват този факт пред рекламодателите, които залагат на активния консуматор. “Смело мога да кажа, че Maxim е първото толкова директно мъжко списание у нас. С мъжки теми и на моменти хашлашко чувство за хумор", хвалят се от Maxim. В списанието усилено работят за читатели между 25 и 30 години. Горе-долу в същия сегмент се цели и FHM.

“Да, четат ни и доста жени. Чете ни цялото семейство всъщност. Не се срамувам от това. Какво да направим, като списанието ни е добро, а повечето от останалите – не чак толкова? Да се опасяваш от това че те четат и жени, в България просто означава да не искаш да имаш достатъчно читатели. Много от тях не пропускат и Playboy, колекционират го”, твърди Георги Неделчев. 

На пръв поглед мъжките списания си приличат. Предлагат красиви момичета, коли, спорт, джажди, създават ти усещане за принадлежност към интересна категория и солидарно страдат от интернет пиратството. Фотосесиите се ъплоудват в мрежата 2 часа след като изданията са на пазара.

С приликите обаче дотук.  Playboy категорично се разграничава от т.нар. lads mags, каквито се водят Maxim и FHM. Претендира, че прави по-сериозна журналистика. Гордее се с 50 и кусур годишната си история, с отворилите наскоро издания в Аржентина, Венецуела, Индонезия, Украйна и Грузия, с тираж над 5 млн. само в Щатите. "При цялото ми уважение, но на мен Playboy ми е скучно списание” – казва от своя страна Сашо Жеков от Maxim – Ако трябва да се борим с някое списание, то ще е с по-живо, раздвижено и забавно. FHM обаче засега стрелят с халосни патрони”.

В подобно военно положение егото на главният редактор трябва да е непробиваемо. Нужно ли е обаче да си Хю Хефнър, за да си убедителен?

 

Поддържането на имидж е част от тази професия

 

И моделите, и читателите ни обичат да си имат работа с респектираща личност, на която си заслужава да се довериш, да й ръкопляскаш или да й завиждаш. Разбира се, изкушенията са много, но ние не сме се самозабравили. Даже откакто съм в Playboy си налагам доста повече задръжки в личния живот, отколкото преди това.”, казва Неделчев. “Ако аз или Нойзи (Ивайло Цветков, главният редактор на Maxim) пишем, че сме обградени от манекенки, значи наистина сме  обградени. Сега не пишем такива неща, значи не сме. Въобще целта е да забавляваме хората, да им дадем нова информация, да покажем, че историята е по-важна от авторите й. Но честно казано, виждам заемки в чужди списания от нашето. Това не е за пръв път. Почти не е имало списание, което да сме започвали и да не е повлияло по някакъв начин”, казва скромно Сашо Жеков. На въпроса за мачо имиджа Спахийски иронично предлага: “Поддържай го ти”.  Как пък не.

 

 

ПРЯКА РЕЧ 

Главният редактор на Playboy Георги Неделчев: 


Във всяка жена намирам по нещо привлекателно. И това е голям проблем

 

- Жоро, разклати ли се комфортът на Playboy с  появата  на Maxim и FHM?                                    

-         Не. За съжаление не. Лично аз я очаквах с по-голяма надежда да се освежим. Няма нищо по-тягостно от комфорта, породен от липсата на съперничество, уверявам те.

-         Конкуренцията повлия ли на съдържанието, на количеството реклама, на самочувствието на екипа?

-          Ние в Playboy не сме хора, които се радват на чуждите неуспехи. Самочувствието ни е достатъчно високо, а колкото до рекламата ни – тя се увеличава – и като брой страници, и като приходи, и това може лесно да се провери. Казвал съм го и друг път – излизането на нови мъжки списания ни утвърди още повече, защото за много хора стана ясно, че тази работа не се оказа толкова лесна. И че явно ние се справяме по-добре, отколкото първоначално им се е струвало.

-          Защо мъжките списания по западен лиценз държат по-високо летвата като текстове и дизайн в сравнение с женските и т.н. general?

-          По принцип мъжът е по-претенциозен купувач и читател. По-рядко си дава парите за списания, но даде ли ги – иска да са на ниво и да не му губят времето с празни приказки. Обикновено чете почти всичко и то доста критично. Докато жените се радват на по-елементарни и лесно постижими неща - ефектна корица, подарък, опакован заедно със списанието, любопитен тест, хороскоп... Има и субективен фактор за това, което си забелязала. Просто за Playboy и Maxim, например, работят най-добрите и скъпоплатени журналисти, фотографи и дизайнери в страната.

-          Кои са основните критерии една жена да попадне в Playboy? Личните ти критерии решаващи ли са при избора на момиче?

-          Конкретно аз съм голям позитивист по отношение на жените. У всяка намирам по нещо привлекателно. Голям проблем. Затова избягвам да имам единствената дума по въпроса. А и мирогледът на едно списание никога не бива да съвпада с кръгозора на главния му редактор - въпреки че в България такива примери изобщо не липсват. Решенията за момичетата в Playboy се взимат колективно – редактори, фотографи, арт-директор, издатели.

-          Кои са петте ви най-продавани корици?

-          Освен историческия първи брой, излязъл през пролетта на 2002-а, сред най-продаваните са тези с Венета Райкова, Венета Харизанова, Зара, Камелия и тризначките от “Биг Брадър”. Мисля, че ги подредих хронологично.

-          А най-зле приетите и най-критикуваните? Имаше остра реакция към тризначките в Playboy, беше ли подготвен за нея?

-          Зле приети броеве не сме имали. Колкото до критикувани – какво значи критикувани? Ако се съобразяваме с мнението на вечния 1% мърморковци, които с пяна на устата оплюват една знаменитост, право пропорционално на нейната популярност, то тогава не би трябвало да издаваме никакъв Playboy. Питаш ме за броя с тризначките. Ти опита ли се да си го купиш отнякъде примерно седмица след излизането му на пазара и дали успя? Тризначките от една страна са биологичен феномен, който щеше да е интересен дори и ако бяха тотално неизвестни жителки на квартал “Еленово”. От друга - една от тях победи, при свободен национален вот, в най-гледаното риалити шоу в тази страна. Мислиш ли че съм имал колебания относно корицата “Вяра, Надежда и Любов за Коледа”?

-          Някои момичета се снимат в Playboy с надеждата да направят кариера или да съживят вече съществуваща такава. Не надценяват ли прекалено списанието като трамплин? Би ли дал примери за успешно капитализиране на плейбойската слава на родна почва?

-          Примери има много, но всичко опира до личните качества. Риалити-звезди като Зара и Силвия например се радват на добри кариери и популярност след нашата корица. Мариела от Star Academy обаче се позагуби, въпреки че е изключително красива и същевременно талантлива. Едва наскоро се заговори, че има записан сингъл. Хонорарите и участията на Камелия след Playboy нараснаха неколкократно. Жасмина от “Сделка или не” често ми признава, че голяма част от изявите си напоследък дължи именно на тласъка, който Playboy й даде. Николета Лозанова, Playmate България 2006, е редовна участничка в тв шоута, видеоклипове на наши и чужди звезди, търсят я непрекъснато за фотосесии... Но, разбира се, има и момичета, които не са съумели да се възползват адекватно от славата, която списанието им носи. Пак казвам – въпрос на лични качества, на характер.

-         Обвиняват те в чалгизиране на списанието. Освен фотосесии с фолкпевици има и интервюта с представители на жанра. Какво ще отговориш (изпееш)?

-          Когато срещна толкова интересна личност и умна поп-певица, колкото е Ивана, която очевидно визираш – обещавам тутакси да я интервюирам. Някакви предложения? Мисля че успях да го докарам в ритъм 7/8-и.


ЕДНО КЪМ ЕДНО

Главният редактор на FHM Емил Спахийски:

Днес пиша за якобинците, утре - за Десислава

 

-          Емо, каква е формулата на FHM?

-          Funny, sexy, useful, т.е. забавно, секси, полезно. Този тип списание се появява в средата на 90-те. Младите търсят четиво, което не ги занимава с политика, но е интересно, не е хумористичен вестник, но е смешно, и е секси, без да минава границите на добрия вкус. Формулата работи отлично. Българското издание на FHM е 31-ото в света.

-          Отскоро сте на пазара, но все пак имаш ли наблюдения как се движите?

-          След първия брой получихме над 80 писма, което никак не е малко. Пуснахме 27 000 тираж, продадохме над 22 000. При втория брой се запазва същата тенденция, която ни поставя сред лидерите на пазара. Между събирането на екипа и пускането на броя имаше само 45 дни. Самите англичани се изненадаха, че може да има такава бързина и качество.

-          Стъпихте след Playboy и Maxim, какви са козовете ви?

-          Имаме много добри рубрики. Например “Момичета на канапето”, в които се снимат обикновени жени, които можеш да видиш в ЦУМ или във фризьорски салон, и откровено отговарят на секс въпроси. Снимаме и красавици в работна среда. Една от тях – продавачка в магазин за дрехи, получи предложение за брак след фотосесията. В “Дарвинизъм” пък представяме животни, които изглеждат уникално и имат човешки навици. Рубриката е така написана, че да те накара да се хилиш. А разсмееш ли един читател, той е твой.

-          FHM обаче изпадна от сергията в Щатите и в Гърция...

-          Ние ползваме лиценза на FHM, но издателите ни са германците ARBOmedia. Инвестиционната им политика е много агресивна, миналата година са вложили над 12 млн. евро в медии. Освен това имат жесток контрол кое как се прави и за какво се харчат парите. В САЩ собственици на марката са Emap, които държат още 240 издания между които Arena, Empire, Q, Zoo. Предполагам, че са променили политиката си по отношение на FHM и ще препродатат лиценза. Все пак това е огромно списание, не става дума за фалит. Във Великобритания например това е продаваното мъжко издание. Там тиражът му върви нагоре, докато например на Maxim е паднал под 100 000.

-          Ти си едновременно политически коментатор в ежедневник и главен редактор на мъжко списание. Няма ли противоречие?

-          Все едно е дали пишеш за мода или правиш интервю с политик. И в двата случая трябва да си подготвен и да си вършиш работата като хората. Днес може да съм писал за якобинските кръгове, а утре да правя интервю с Десислава. Но това е полезно. Защото виждаш, че има един свят извън политиката и парното. Че съществува огромен кръг хора, които грам не се интересуват от това какво става в парламента. Когато правим т.нар. сериозна журналистика, забравяме за тях.  Атакуваме ги с послания от типа “Лошо е да се краде” или “Не на наркотиците”, които не “хващат”. Сериозната журналистика си гради пясъчни кули, а журналистите се смятат за велики. А хората само четат заглавията и си казват “Еба ти”.

 

.....................

“Maxim накара главните редактори на мъжки списания да се чувстват като идиоти”. Така поне твърди създателят му - британецът Феликс Денис. В българската редакция също не страдат от липса на самочувствие, когато изброяват особеностите на списанието:

 

- Езикът

“Тръгнахме по-агресивно – като език, стил и всичко останало, отколкото биха приели в други страни. Защото в сравнения с Великобритания или Америка сме по-разкрепостени по отношение на възприемане на секса, на това, което се нарича политическата коректност и т.н. В момента например в Англия тече чудовищен скандал покрай “Биг Брадър” за расистки обиди. Основният спонсор се оттегли, защото индийка и англичанка се наричат "прасе". В България не бихме се развълнували толкова. Едновременно обаче тук сме по-консервативни по отношение на списанията. Няма културата на четене, защото пазарът е едва на 15 години. 

- Хуморът

“Понякога оставаме неразбрани, защото майтапите ни са по-черни и по-абсурдистки. Но навсякъде по света хуморът на Maxim e такъв. В България обаче по-масов е този на Слави Трифонов”.

- Жените

“В страната ни няма динамика в светския живот, докато на запад пазарът е огромен и постоянно изскача нещо ново. Тук щом излезе "Биг Брадър" или друго шоу, всички го захапват и изцеждат. Ние обаче не сме вторачени непременно да слагаме знаменитости в Maxim, а жени, които са секси и имат какво да кажат. Не лягаме само върху любопитството на хората, които искат да видят някой “от телевизора” гол. Това ни се струва леко извратено, воайорско, самоцелно. В момента може да е известна симпатичната едра готвачка от “Биг Брадър”. Е, и нея ли да съблечем? Човек може да е красив на всякаква възраст, да е елегантен, фотогеничен, но това не означава, че е секси. Или че зад него има история, която можеш да развиеш. Ние например се гордеем с фотосесията на манекенката Катя Пенева. Когато я публикувахме ни се обадиха от Лондон и от къде ли още не, казаха: страхотна българка. Получи се реално взаимодействие вътре в семейството Maxim”.

- Екипът

“Мъжките списания пишат по едни и същи теми. Затова са важни добрите екипи, генериращи нестандартни идеи. Те се движат заедно, могат да си подават, да побеждават и да губят без да изпадат в криза. Нашият екип е добър, защото, за разлика от други, произвежда 85-90 процента български продукт.”

 

Категория: Забавление
Прочетен: 5134 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 29.01.2007 04:50
14.01.2007 18:00 - Защо рухна СИВ

Защо рухна СИВ

 

Заради изчерпването на рускините. Днес обаче и българките са на привършване

 
/статия на Валери Найденов в рубриката МЪЖЕТЕ на Playboy #58, януари 2007/

17 години след рухването на Източния блок, време е да кажем каква бе истинската причина. Той рухна поради  твърде екстензивната експлоатация на природните и на женските ресурси на Русия. В един момент се оказа, че и нефтът, и жените не достигат за коренното население. За първото е писано много, но за второто и до днес се мълчи.  Дойде време да го кажем – Съюзът за икономическа взаимопомощ (СИВ) се разпадна поради сексуални причини. Да внимаваме и милата ни татковина да не изчезне поради същото.

 

Спомням си как в консулския отдел на българското посолство две рускини се бяха хванали за косите заради някакъв си Ваня (Иван). Консулът излезе и обясни, че  Ваня се е „разписал“, т. е. оженил се е, за още пет съветски  гражданки. Без да броим тези двете.  На това отгоре си имал съпруга и две дечица в Каспичан. Като чуха за Каспичан, двете си пуснаха косите: „Какой Каспычин? Что йета такое? Он гаварил, что из Гасково!“ „Он ти гаварил, ама ти пък що си му верила?“ - вдигна ръце консулът.

Представете си сега поне 50 000 млади и космати българи по строителните обекти и дърводобива в Тюмен, Сиктивкар, Коми и така нататък. Трудно се живее в мъжко общежитие. Затова първата им работа е да се поогледат, докато успеят да се настанят върху печката до белия задник на някоя Дуня в живописна селска къща.  .

После пращат младоженеца на друг обект, а Дуня маха с кърпичка подир влака и обещава да чака. На новото място нашият човек изкарва стоически цяла седмица в общежитието, докато се нанесе при някой Настя. И така нататък.

Дуня и Настя не бяха лековерни девки, просто това бе вроден инстинкт, създаден от  войните. От 1914 до 1980 година  в Русия  има постоянен остър дефицит на мъже. През 50-те години  съотношението е някъде 3 към 1 в полза на жените. Създаде се устойчив модел на поведение: мъжът е кът, видиш ли го – няма прошка. Особено ако е чужденец. Ако минава с влак, лягай пред влака. И най-вече ако е от България, тъй като за връзки с американци арестуват и пращат в Сибир.

А това са все красиви, руси и бели като мляко жени, с високи скули, сини очи и умопомрачителни бюстове. Кой може да им устои? Е има и чернокоси, но да не се отклоняваме от темата. Важното е, че през 50-те, 60-те, 70-те и дори 80-те години всички български студенти в СССР се връщаха с по някоя руска красавица. Затова днес ни управлява премиер, който е наполовина българин.

 

В един момент обаче съотношението между мъжете и жените в Русия се изравни – не е никак случайно, че това съвпадна с годините на перестройката. Руският мъж изведнъж видя дъното на сексуалния буркан и чак тогава в душата му прозвуча зовът на демокрацията. Но щом режимът се отпусна, жените взеха да налитат без страх на италианци, французи, немци, индийци, японци, либийци, никарагуанци и така нататък. Без да се отказват от българите, разбира се. Тогава нещата загрубяха. Недостигът на мъже не беше толкова страшен – нали има жени, ще раждат. Но липсата на жени не може да се компенсира. Въпреки продължаващите опити, никой мъж още не е успял да забременее...

Ето защо през 1989 г. Горбачов направи това, което нацията искаше - върна Иван в Каспичан и прекрати братската дружба. Оттук нататък и жените, и петролът станаха  с пари. Това не помогна, даже стана по-лошо, защото сега пък рускините хукнаха в небивали количества из целия свят. 

 

Сега пък България взе да остава без момичета. В момента навсякъде в приватизираните компании на високите постове работят чужденци и на всеки един налитат поне по десет кандидатки. И понеже тук пращат предимно смотаняци, те веднага лапват въдицата. Нищо, така им се пада.

Второ, западните държави дават работни визи главно за детегледачки, санитарки и чистачки. И трето, момичетата от по-бедните и неуки социални прослойки хукнаха в чужбина да въртят най-древната професия.  Хич да не се и връщат, само да пращат парите. Така към изтичането на мозъци (brain drain) се прибави и изтичането на дамски задници (booty drain). Случайно ли е, че Европа ни натиска да признаем гей браковете?

Да ви кажа право, скъпи млади читатели, не ви завиждам. Както казваше един руски хуморист, „Аз вече напуснах големия секс. Е, понякога се включвам като играещ треньор“. То утре тук ще останете само треньори, ще взема да изчакам, за да ви видя...

Категория: Забавление
Прочетен: 2191 Коментари: 1 Гласове: 0
11.01.2007 19:16 - Eurosex

Еurosex

За ползите от римейка „Похищаването на Европа”


/Статия на Симона Мирчева в рубриката ЖЕНИТЕ на Playboy #58, януари 2007/

Докато си търсим подаръците под елхата, преходът може да е приключил, а може и да не е. Това вече няма особено значение. За новата 2007-а година получаваме право за участие в масовката на монументалния
римейк „Похищаването на Европа. Според този доста еротичен древногръцки мит, похотливият Зевс възжелал прекрасната Европа и за да я докопа се престорил на благоуханен бик. Девойката си играела с дружки, гръмовержецът се увъртял около нея, примамил я да поседне върху гърба му и я отнесъл през морето чак на остров Крит, където я прелъстил и изоставил.

В нашия римейк Европа не е в първа младост, на Зевс гръмотевиците му не работят, но все трябва да има някаква полза за сексуалния живот на нацията от това, че българските политици играят ролята на благоуханния бик навън, докато у нас се държат като обикновени магарета.

 

Идва краят на постоталитарната депресия. Напоследък тя кулминира в опасно затихваща избирателна активност на населението и в безрадостна статистика, според която всеки пети мъж във възрастта между 40 и 60 години има проблеми с ерекцията. И как да няма, когато в продължение на повече от три петилетки гледа как едни и същи мазни партийни машини за гласуване представляват интересите му в парламента. Ако бях мъж, и аз щях да имам проблеми с ерекцията.

Нещата обаче са отишли по-далеч от моята солидарност и вече дори мъже без оплаквания се отклоняват от нормалния сексуален живот в мизерни посттоталитарни практики. Възбуждат се докато пътуват в градския транспорт, например. Но не от облите задници на незнайни спътници, което си е в реда на нещата, а от вибрациите, предизвикани от софийските улици. Един доктор обясни явлението научно – 50 херца каквито и да било вибрации били напълно достатъчни, за да възбудят всеки здрав мъж.

За някои може да са достатъчни, но за един уважаващ себе си европейски член такъв полов живот е недопустим. След 45 години ведомствен социалистически секс и 17 години  чалгизиран посттоталитарен секс, от 1 януари започва ерата на eurosex-а. Ние трябва да дадем най-доброто от себе си. Тук министърът на държавната администрация, който отговаря  за опазването на буквата “в” в еврочленството, ни напомня да бъдем патриоти и да изписваме “евро” и “евросекс”. Не е прав – думата “юросекс” изразява стегнато единството и противоречието между балканската и европейската ни идентичност, защото звучи като “юруш-на-секса”. Това я зарежда със закономерен ентусиазъм от очертаващия се край на посттоталитарната депресия и ерекциите от асфалтови дупки.

 

Управляващите вече обмислят как да редуцират семантично думата “чужденец” и как да ни задължат да я употребяваме само за лица, които живеят извън ЕС и Швейцария. Предвидливо - ако новите ни братя и сестри случайно отворят речника на Геров ще видят, че старата българска дума за чужденец е била “ебанец”, а за чужденка “ебанка”.

 

В навечерието на присъединяването беше публикувано антропологично изследване, което окончателно доказва принадлежността на българския водопроводчик към европейската раса - полският водопроводчик с нищо не е по-автентичен от него и старите европейци отсега му се плашат. А щом се плашат, те вече му признават известно сексуално превъзходство. Евроскептиците мрънкат, че тъй като представлявало нещо като политически борд, еврочленството всъщност не било освобождаващ ами брутално дисциплиниращ политически акт. Той по-скоро би потиснал някои жизнени функции на населението, отколкото да ги стимулира. Да си мрънкат. Въпреки няколко енергични покушения на холандската евродепутатка Елс де Грьойн върху него, еротичният рейтинг на евробюрокрацията в началото на 2007-а е убийствено по-висок от този на българския политически елит. Последният вече не е в състояние да възбуди никого освен себе си. Затова нека си пожелаем успех в юросекса и да се помолим да ни отмине прокобата на една ясновидка, която предсказа, че с влизането ни в Евросъюза той тутакси щял да се разпадне.

 

Категория: Забавление
Прочетен: 2325 Коментари: 0 Гласове: 0

След като изтървахме зимните игри в София, редно е правителството да положи грижи за достойното ни представяне на Олимпиадата по онанизъм, която ще се състои на остров Миконос през юли догодина

 

Ура за новата

олимпийска дисциплина!

 

/статия на Кирил Баров от Playboy forum #55, октомври 2006/

 

Дълго време онанизмът се считаше за смъртен грях. В средновековието дори се е смятало, че лъскането на бастуна може да ви навлече неизлечими болести. А и в наши дни чекиджиите не се смятат за много читави хора, за разлика от педерастите, които си извоюваха легални бракове и шумни гей паради или да кажем педофилите, които се радват на парламентарно представителство. Но никой не може да сложи прът в колелата на историята, бяха казали класиците, и ето, че и ръкоблудството взе да се еманципира.

В разгарата на лятото този сезон в Лондон беше тържествено проведена Седмицата на чекията. Фенове на Онан от много страни и националности положиха усилен ръчен труд в рамките на специално организирания “Маратон на самозадоволяването”. Претендентите за златото трябваше да преборят предишния рекорд, поставен в Сан Франциско от отличник, блъскал чекии в продължение на цели осем часа и половина.

 

Но когато става дума за спорт, Западът обикновено преоткрива топлата вода. Както примерно крикетът и бейзболът се оказаха помиярски мутации на балканската игра на челик, така и в чекията балканджиите са далеч по-напред в материала. Още по времето на турското иго у нас се е практикувала хайдушката чекия, която съм сигурен, че рано или късно ще бъде възкресена в някой рекламен клип на известна марка кренвирши или наденица. Войводата ляга под дебела орехова сянка, изважда изпод шаечните гащи едноокото чудовище и започва да го обгрижва с бавни движения, напомнящи сдържаното величие на чорбаджийското хоро. Малко преди да свърши, народният закрилник гръмогласно се изцепва “Бре,брее, брее!”. И пуцва с кремъклийката въз небо. При което турци и османлии бързо започват да се крият като съсели в миши дупки, а родолюбиви и снажни български невести ронят горчиви сълзи на умиление заради пропуснати ползи и напразно разпиления материал в папратта...

И в по-късни и също толкова мрачни периоди българинът е отдал своя дан за усъвършенстването на чекията. По време на Маратона в Лондон участниците лъскаха бастуна по абсолютно примитивен начин, практикувайки изключително двутактовия онанизъм. А още по времето на Тато, българската еротично-технологична мисъл беше изобретила четиритактовата чекия. При нея половият орган се хваща за ствола с три пръста – показалец, среден и безименен. Палецът и кутрето се държат разперени и в бойна готовност. При първия такт палецът удря като чукче главата на члена. На втория трите споменати пръста дърпат кожата надолу. На третия такт кутрето леко шляпва тестисите в основата, след което трите пръста отново поемат нагоре, завършвайки четвъртия такт. Сами можете да се убедите в технологичната разлика, подобна на тази, отличаваща косачката ви за трева от болидите на Формула 1.

 

Но тук няма да се впускаме в подробности какъв е приносът на българина в духовното израстване на жанра. Само ще споменем, че единствено у нас е позната стародавната максима: “Чекията е за удоволствие, ебането – за слава” .

Но колкото и да е добър българинът в индивидуалните дисциплини, той неизменно се проваля в организацията и маркетинга. Колкото и да е голям родния принос в придаването на човешко лице на онанизма, той си остава световно непризнат. Кел файда, че Орфей е бил наше момче, след като най-хубавото вино го произвеждат французите. Кел файда, че Джон Атанасов е изобретил компютъра, след като в повечето провинциални бакалии и до ден днешен продавачките ти изчисляват сметката на ръка върху грапавата хартия, в която след това увиват сиренето?

 

И така, след лондонския Маратон на чекията се задават и Чекиджийските олимпийски игри, но те няма да бъдат проведени у нас, а на гръцкия остров Миконос през юли 2007. Тук му е мястото българското правителство вече да си вземе онази работа в ръце и да изпрати надарени наши участници на състезанията. Тройната коалиция да стимулира родната чекия, която да ни представи достойно пред света!

Категория: Забавление
Прочетен: 1817 Коментари: 0 Гласове: 0

50-те

най-добри

еротични сайта

 

Можехме да подредим и 100, и 200. Но и тези ще ти стигнат, поне до следващата зима

(публикация в Playboy VIP, декември 2006)

 

50. http://celebrityinc.blogspot.com/

Кристина Агилера с нов секси чорапогащник. Джесика Симпсън с напращяло деколте. Кои са най-безполезните знаменитости. Плюс кадри от новия календар на сексбомбата Кийли Хейзъл (на голямата снимка) – ето такива накратко са сюжетите в старателно натъпкания с фотоси блог Celebrity Inc. Сайтът има и интересен брояч, показващ от кои страни са посетителите в момента. Когато ние влязохме, най-много бяха англичаните и американците, но след тази публикация тук нещата гарантирано ще се променят!

 

49. http://www.bg-lesbian.com/

Любимото интернет-пространство на българските лесбийки всъщност е един от най-богатите и поддържани сайтове по темата в световен мащаб. За нас, хетеросексуалните, той представлява най-вече екзотично разнообразие в сърфирането из мрежата. Много любопитна е например секцията, в която 12 оригинални лесбийски пози са нагледно показани чрез две кукли тип “барби” – русата Елия и тъмнокосата Теди. В случай че се интересуваш – тук дневно влизат минимум 2000 човека. Дали са предимно жени – не е много сигурно...

 

48. http://bulsex.com/bg/

Зад това красноречиво име и непретенциозен дизайн се крие нещо като блог, където се събират еротични снимки и филмчета от България и широкия свят. За удобство нещата са сортирани и по теми – Азиатки, Анимация, Блондинки, Брюнетки, Забавно и т.н. Едно от най-новите попълнения са три клипчета, в която българин на име круп и неговата приятелка с фланелка на Cannibal Corpse правят секс върху едно легло. Ето на това му се казва риалити шоу...

 

47. http://www.nerve.com/

Един от най-амбициозните сайтове за мъже в световния интернет. Тук е забъркан коктейл от еротика, полезни съвети, политика, фотосесии, филмчета и репортажи по всякакви теми, интересуващи силния пол. Особено интересен е разделът I Did It For Science, където се правят експерименти с образователна цел – например как да научиш приятелката си да прави фелацио, как се спи с надуваема кукла, как се снима домашно порно и т.н. и т.н.

 

46. http://www.zooweekly.co.uk/

Официален сайт на култовото британско седмично списание за мъже. Освен с какви ли не майтапи, тук е пълно и с горещи снимки на момичета – било то новоизгряващи английски или чуждестранни секссимволи (като например австралийката Кобе Кейдж на снимката тук, с личен сайтhttp://www.myspace.com/kobekaige), било то на пълни аматьорки, мечтаещи за бърз спринт към голямата слава.

 

45. http://erotica.start.bg/

Български портал, част от големия проект Start.bg, където се събират максимален брой линкове по всяка по-интересна тема. Тук държат под око както официални и луксозни на вид страници, така и любителски колекции от снимки и филмчета, качени по free-сървърите. В Start.bg са индексирани над 140 000 адреса, а само еротичните сайтове, до които ще стигнеш оттук, са няколкостотин. Приятно отваряне!

 

44. http://www.fleshbot.com/

Един от най-интелигентните, стилни и богати като информация световни сайтове. Структурата е тип блог, тоест, най-новите постове се появяват най-отгоре. Във Fleshbot не само ще намериш избрани линкове с най-доброто от актуалната adult-продукция в глобалната мрежа, но и интересни и често пъти невероятно забавни статии и проучвания по всякакви теми, свързани със секса. “Модерно ли е лесбийството сред спортистките?”, “Обичаш ли да те унижават и защо?” и още куп фундаментални въпроси намират отговор именно тук. Естествено, пълно е с линкове към снимки като тази на никому неизвестната, но в никакъв случай не привлекателна Андреа, която виждаш тук.

 

43. http://www.modelbg.com

Един от най-добре конструираните сайтове за модели (предимно начинаещи), агенции и фотографи у нас. Има система за гласуване и рейтинг (със сведена до минимум възможност за злоупотреби), както и ефективен механизъм за контакт между моделите и агенциите. Както сам ще се убедиш, еротичният фотографски жанр е един от най-застъпените тук.

 

42. http://www.dailyniner.com

Както се досещаме от името на сайта, тук всеки ден се постват по 9 добре подбрани линка – към галерии със снимки на известни и не толкова известни модели, една от които великодушно запазихме специално за теб.

 

41. http://www.emili1976.com/

Освен че е най-големият масив от аматьорски снимки в българския интернет, този сайт е и място за запознанства, обмяна на впечатления, пропагандиране на удоволствия за напреднали като суингинг, позиране на публични места и т.н. и т.н. Има и много линкове към други сайтове.

 

40. http://www.sexznanie.com/

Как да увеличиш своето сексуално излъчване? Разбираш  ли езика на женското тяло? 10-те най-добри неща, които можеш да кажеш на една жена в леглото? Какво е порно? Това са само малка част от въпросите, които намират отговор в тази доста изчерпателна българска секс-енциклопедия . Дизайнът е непретенциозен, а илюстрациите са оскъдни, но това все пак си е сайт не за разглеждане, а за четене.

 

39. http://babes.coolios.net/

Безплатен сайт с красив дизайн и изключително добра подборка от еротични галерии от цял свят. Посещават го средно 100 000 души дневно. Към днешна дата тук са налице около 60 хиляди снимки. Като например ето тази на чехкинята Зузана Драбинова, която се подвизава в Америка под еротичния псевдоним Мишел.

 

38. http://www.doubleagent.com

Реклами с Парис Хилтън, ревюта на Тайра Бенкс, Адриана Лима и Жизел Бюндхен, задкулисни репортажи от Playboy-фотосесии, секси откъси от нови холивудски хитове... Всичко това, при наличието на добра международна връзка, можеш да гледаш на видео-стрийм тук - в един от най-богатите сайтове за клипчета в световната мрежа. Има и рейтингова система за оценяване.

 

37. http://www.actiongirls.com

В този сайт всеки истински мъж може да констатира, че буквално е построил социализма. Защото тук се съчетават две от нещата, които най-много обичаме – красиви голи жени (при това не какви да е модели, а суперзвезди от ранга на Силвия Сейнт и Вероника Земанова) и екшън-филми. Къде другаде можеш да видиш обилно намазани с олио секссимволи, държащи в ръце базуки, картечници, пистолети или бейзболни бухалки? Никъде другаде, мой.

 

36. http://www.her-sweet-hand.com/

Нейната сладка ръка. Ама че име на сайт, а? Чаткаш ли вече какъв и сюжетът тук? Не? А колко пъти си се опитвал да научиш гаджето си как най-правилно да си служи с ръцете, за да ти достави удоволствие?

Този сайт тук показва около 160 прекрасно изглеждащи млади европейки, които упражняват именно тази дисциплина с партньорите си. Основното съдържание е платено, но все пак има и безплатни примери от снимките и видеофилмчетата.

 

35. http://www.bgnudes.com/

През последната година сайтът, кръстен първоначално E-priatel, набра доста скорост и вече претендира за лидерското място в българското уеб-пространство – поне що се отнася до все по-популярната мания да се търсят и предлагат аматьорски снимки. Част от нещата се разглеждат срещу заплащане от 2.40 лв чрез sms.

 

34. http://ziza.ru/

Руски сайт тип дайджест, който събира любопитни неща от цял свят. Акцентът тук е върху хумора – смешни снимки и фотомонтажи и вицове. Но едва ли Ziza би имал такава голяма ежедневна посещаемост, ако не бяха и линковете към еротични фотосесии с всевъзможен произход. Например като сесията кадър от която поместваме тук, и която руснаците изтънчено са кръстили “Холодная красавица”.

 

33. http://www.janesguide.com/

 “Джейнс гайд”, както можем да се досетим от името му, е нещо като пътеводител. Функцията му е подобна на тази класация тук – да представя и рецензира еротични сайтове от необятния Интернет. Освен подробна информация за съдържанието на всеки адрес, тук изрично се посочва дали той е платен или безплатен, дали използва оригинални фотосесии, или чужди такива, и доколко е наблъскан с реклами.

 

32. http://www.alsscan.com

Един от най-маниашките еротични сайтове в Интернет вече доста години остава верен на изключително грозния си дизайн, но това не намалява популярността му. Неговите автори са специалисти във фотографирането на млади момичета (почти всички модели са от Източна Европа, на възраст 18-20 г. и привърженички на пълното обезкосмяване), както и в снимането на висококачествени филми с тях. Една от коронните дисциплини на Alsscan е public nudity – като например тази фотосесията с Нелия в центъра на Будапеща. По принцип сайтът е платен, но безплатните примери са толкова много, че не е нужно да се абонираш изобщо.

 

31. http://www.moreystudio.com

Крейг Мори е майстор на актовата фотография от Сан Франциско. Известно време е работил за Penthouse. Сайтът му изобилства с шедьоври на черно-белия акт-арт, които могат да станат пътеводна звезда за всеки амбициозен любител на жанра.

 

30. http://www.strippeddaily.com

Това тук не е просто сайт с картинки, а доста богат на информация блог. Тук ще намериш всякакви интересни неща, свързани по някакъв начин с еротичната индустрия – представяне на аксесоари, премиери на нови стрийп-клубове, линкове към публикации, свързани с порноиндустрията, рецензии на биографични книги за порнозвезди и т.н. и т.н. Най-много неща са свързани със стриптийзьорската професия. Това не бива да ни учудва, защото сайтът се поддържа именно от стриптийзьорка, да ни е жива и здрава.

 

29. http://99babes.blogspot.com/

Еротичен блог от популярната blogger-мрежа на Google. Публикува добре подбрани галерии от всевъзможни сайтове, повечето от които иначе са платени. Набляга се на по-изисканата фотография, и по-конкретно на солови актови сесии на по-млади модели. Има и добре структуриран архив, както и богата колекция от линкове към други подобни адреси. Нааааайс!

 

28. http://www.sublimedirectory.com/

Една от най-богатите и систематизирани колекции от линкове, снимки и публикации на тема секс. Сайт с традиции и дългогодишни фенове. Не пропускай секциите The Sublime Times и Sublime Pie. Има и форум, както и възможност всеки да изпрати свои аматьорски снимки там.

 

27. http://artisticnudegirls.com/

Непретенциозен дизайн, но богато съдържание. Темата е артистична актова фотография. Безплатната версия на сайта показва снимките в неголям, но напълно достатъчен размер. Ако си любител-фотограф, определено има какво да научиш.

 

26. http://nudeunion.com/

Първото, което впечатлява в този сайт, е стилният му дизайн. Второто – огромното количество линкове към други сайтове. Но най-важното, разбира се, са калериите. Като например тази на пищната брюнетка Ира, чиято снимка виждаш тук.

 

25. http://www.selfellatio.com

Знаем, че може да ти се стори скандално и дори извратено, но все пак се чувстваме длъжни да те информираме, че има и такъв сайт. Очевидно и за този влак си има доста пътници, ако правилно ни разбираш. Тук основната тема на снимковия материал е онова особено упражнение, наречено “авто-фелацио”. Успяваш ли да ни схванеш мисълта? Ако все още не, премини спокойно към следващия сайт.

 

24. http://www.aipbg.com

Гигантски български сървър за еротика, който твърди, че предлага по 50 000 нови снимки всеки ден. Може и да е вярно, не сме проверявали, честно казано. Във всеки случай, разнообразието от фотоси, подредени в различни категории, е впечатляващо. Предвидено е и удобството да свалиш директно една цяла галерия в архивиран файл.

 

23. http://www.nakedby.com/

Платен сайт, но с голям избор от безплатни примери с изключително високо качество. Тук се набляга на арт-подхода при снимането на моделите, сред които има и доста азиатки и мулатки. Някои кадри биха могли директно да влязат в учебниците по актова фотография.

 

22. http://www.pornoamateurs.be/

Ентусиасти от цял свят качват своите аматьорски секс-клипчета именно тук. Не се заблуждавай от “белгийския” характер на адреса – в този сайт често можеш да срещнеш и българска продукция.

 

21. http://www.mysexgames.com/

Това тук е царството на еротичните flash-игрички онлайн. Общо взето, според нас те са дебилско занимание, но понякога е интересно най-малкото да провериш как точно са направени. Някои разновидности на стрип-покера са доста реалистично поднесени, както се уверихме...

 

20. http://www.glam0ur.com/

Буквата О в адреса всъщност се изписва като нула. Това е поредният сайт с линкове към галерии и клипове от световната мрежа. Предимствата му пред конкуренцията са, че дизайнът е на ниво, а снимките са с отлично качество. Освен безброй сесии на аматьорски и полу-аматьорски еротични модели (като например тази брюнетка на име Джуъл), тук ще намериш и сканирани публикации и снимки за звезди като Марая Кери, Бритни Спиърс и т.н. от най-известните лайфстайл-списания.

 

19. http://brazilian-babes.blogspot.com/

Красотата на бразилската жена. За нея е изписано толкова много! Нужно ли е да хабим повече мастило и хартия по темата? Достатъчно е да ти съобщим, че в този сайт ще намериш много бразилки – при това, фотографирани от най-добрите списания в тази весела страна.

 

18. http://www.iloveluba.com

Люба Шумейко. Феноменалната украинка, която царува в интернет-еротиката вече няколко години. Моделът, който принуди своя фотограф (Peter Hegre) да се ожени за него. Люба, с която главния ни редактор се запозна тази година в на една Playboy-конференция в Барселона, е героиня на стотици фотосесии и повече от 20 видео-импресии. Апропо, тя има сестра-близначка Надя, която също е еротичен модел. Но тук основна героиня е Люба – с феноменалните си гърди, съвършено оформен задник и безкрайни крака. Сайтът е посветен единствено на нея.

 

17. http://www.all-bgescort.com/

Еротични запознанства, обяви на компаньонки, двойки, търсещи нестандартен секс... Ако се смяташ за сериозен играч, това място е точно като за теб.

 

16. http://www.badgirlsblog.com/

No porn, only softcore and quality. Това е девизът на сайта Bad Girls Blog, който ние шумно аплодираме и с двете си ръце, когато са свободни. Както сам се убеждаваш, повечето фотосесии тук наистина са изключителни.

 

15. http://www.met-art.com

Това е рускинята Елена, фотографирана от Morozov. Снимката е част от култовия сайт Met-art. Първата част от името му е съкращение от Most erotic teens и това най-точно резюмира съдържанието му. Тук има не само фотосесии с изключително качество и артистизъм, но и филмчета. Разбира се, както всеки уважаващ себе си еротичен сайт, и този предлага основното си съдържание не даром, а срещу заплащане – $10 за два дни или $30 за цял месец.

 

14. http://www.beautyisdivine.com

Напълно съответстващ на името си, това е божествено красив сайт, в който намерихме едни от най-красивите фотографии, правени някога. Те са точно такива, каквито винаги сме харесвали – стилни, но без излишна претенциозност и самоцелно оригиналничене, изящни, но не и снобски, еротични, но в никакъв случай вулгарни. С две думи – актова фотография от най-висока класа.

 

13. http://xuk.ru/

Един от любимите ни сайтове за фотосесии. Само руснаци могат да свършат тази работа – да предлагат толкова много срещу едното нищо. На всичкото отгоре, качват по 20-ина нови галерии дневно. Напълно достатъчно, за да ти уплътни свободното време.

 

12. http://www.domai.com/

Сайт за почитателите на изисканата еротична фотография. Преобладават снимки от руски автори и с руски модели. Чар, невинност, естественост, красота, олицетворяваща радостта от живота – това са кодовите думи в Domai. Абонаментът за сайта е платен, но има и достатъчно богата безплатна секция. В специален раздел всяка седмица се публикуват и добре написани еротични разказчета.

 

11. http://paradise-bg.com

Еротични новини от цял свят. Линкове към снимки и любителски филми. Форум за обсъждане на всичко, свързано с тези неща. Плюс гигантски, повтаряме – гигантски архив от сканирани снимки откъде ли не, подредени в удобни папки по азбучен ред, тематика и т.н. С една дума – рай. На български език.

 

10. http://www.askmen.com

Едно от най-известните уеб-списания за мъже, с повече от 5 милиона посетители месечно. Най-ценното нещо тук са всевъзможните класиции, които подреждат в стройна последователност актриси, модели, преуспели мъже и т.н. и т.н. Голямо внимание е отделено на полезните съвети за подобряване на сексуалния ти живот. Впрочем, как си с английския?

 

9. http://bodsforthemods.com/

Портали с линкове към галерии с хубави момичета с лопата да ги ринеш, но далеч не всички са толкова стилни откъм дизайн и толкова придирчиви към качеството на сериите, които се предлагат. Какво ще кажеш например за тази млада американка тук – Сами? Харесва ли ти колкото и на нас?

 

8. http://bgplayboy.blogspot.com/

Това всъщност е личен блог на главния ни редактор, но на практика е нещо много повече от това. Даже и да не ти е интересна личността на въпросния журналист, тук пак си струва да се отбиваш поне веднъж дневно. Линкове към важни сайтове, подборка от най-добрите български актови фотографии, интересни новини, свързани с Playboy и неговите звезди и, разбира се, кратки коментари към всичко това. Безценно.

 

7. http://www.bg-sex.com/

Старателно структуриран и поддържан български портал, в който полезното и приятното са съчетани по възможно най-добрия начин. Тук има линкове не само към много снимки и клипове в различни жанрове, но и препратки към форуми, онлайн секс-магазини, торент-сайтове и лични страници.

 

6. http://pornotube.com/

Бързо се досещаш – това е adult-версията на най-популярния видеосървър в Интернет, а именно YouTube.com . След кратка верификация, че имаш 18 навършени години (всъщност, карат те да си попълниш датата на раждане под страх от наказание, ако излъжеш), попадаш в бездънен архив от клипчета с експлицитно сексуално съдържание. Точно тук наскоро гледахме един орален акт, за който се твърди, че е изпълнен от Бритни Спиърс. Признаваме, че девойката доста приличаше на нея, но за нищо друго не можем да сме сто процента сигурни. Поне засега, нали разбираш.

 

5. http://www.hegre-art.com/

Официалният сайт на известния норвежски майстор на актовата фотография е един от най-посещаваните в жанра. Изключително качествени снимки (от порядъка на 12-14 мегапиксела), без никаква специална обработка или ефекти, които да отклоняват погледа от най-важното – красотата и изяществото на женското тяло. Петер Хегре снима предимно модели от Източна Европа – Русия, Украйна, Азърбайджан, Румъния, Молдова. Това са ослепителни тийнейджърки, деца на природата с неземна красота, които той представя възможно най-естетски.

 

4. http://www.voyeurweb.com/

Един от най-известните сайтове/форуми за аматьорска еротика, с над 1.8 милиона посетители дневно. Разделен е на секции Freestyle, Ексхибиционизъм, Воайорство и Private Shots. Системата за гласуване води до парични награди за най-харесваните снимки, изпратени от ентусиасти от цял свят. Има и български предложения, като например воайорските снимки на тази надарена нашенка на плажа от това лято.

 

3. http://www.femjoy.com/

Ако си фен на Hegre-art.com, този сайт би трябвало да е следващия ти голям фаворит. Изтънчена актова фотография от изключително качество, представяща ослепителни момичета, каквито само в бившия соцлагер биха могли да се родят.

 

2. http://www.sex.com/

Може би един от най-скъпоструващите домейни в световния интернет. И има защо. Та какво по-естествено нещо за един мъж от това, щом се добере до компютър, да напише в полето за интернет адреси тези девет букви – www sex com, разделени от две точки?

Тук, наистина има всичко по темата – не само тонове снимки и линкове, подредени по жанрове, но и например полезни съвети как да заличим следите от сърфиране в еротични сайтове на служебния си компютър.

 

1. http://www.playboy.com/

Недостижимият оригинал. Пример за подражание на всички уебсайтове за мъже по света и у нас. Алфата и омегата на уеб-еротиката. Добре премерена комбинация между забавление и информация плюс революционни технологии за поднасянето им. Щастливи сме, че имаме парола за платената част на този сайт, но и в безплатната има доста интересни неща за гледане и четене.

И не забравяй – никой не инвестира повече в качествената и стилна еротика от империята Playboy. Извиняваме се за клишето, но пак ще напомним, че в нейните предели слънцето никога не залязва...

 

Категория: Забавление
Прочетен: 28677 Коментари: 1 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: play
Категория: Забавление
Прочетен: 396804
Постинги: 61
Коментари: 14
Гласове: 209
Архив
Календар
«  Януари, 2007  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031